Hullik a haja? Védje le a számítógépét és mobilját elektroszmog ellen!

Írta: Mosolygó Zsolt 2017/10/28 0 Hozzászólás(ok):

hajhullás

 

Egyik legkevésbé ismert faktor a hajhullás esetén az elektromágnesesség jelenléte a környezetünkben. Okozói lehetnek például a mobiltelefonok, de bármely elektromos berendezés a lakásban. (A berendezések kábelei is bocsátanak ki sugárzást). A fejbőregészséges élettani folyamatai megváltoznak, a sejtek harmonikus működése zavart mutat és a tünetek a rosszul működő bőr állapotát jelzik. Hajhullás, fejbőr korpásodás, száraz, elvékonyodott haj lehet az „eredmény”.


 
De mi is az elektroszmog? Mérések kimutatták, hogy az egészséges test károsodhat az elektomágneses sugárzás hatására, mely magasfeszültségű távvezetékekből, transzformátor- és rádió átjátszó állomásokból és mobil adótornyokból származik. Azonban a mobiltelefonjaink és személyi számítógépeink is a forrásai ennek a sugárzásnak! A mobiltelefon káros sugárzása 70-80 cm-es körzetben észlelhető, de a test közelében fokozottabb, ún. termikus hatása figyelhető meg. Ez azt jelenti, hogy a szervezet elnyeli a hullámok energiáját, aminek következtében a sejtek 0,5-1 fokkal felmelegszenek. Emiatt melegszik fel az ember füle egy hosszabb beszélgetés alatt.

 

A testünk azon részén, ahol a mobiltelefont tartjuk, ugyanúgy elnyelődik a sugárzás, tehát a belső szerveinket, májunkat, vesénket, gyomrunkat, hasnyálmirigyünket tesszük ki a sugárzásnak egy mellényzsebben vagy kabátzsebben hordott telefonnal. Szerveink egészségének romlása pedig ismét csak kihat hajunk állapotára is!

 

Tudományos tesztek igazolták, hogy az elektroszmog káros hatásai a következők lehetnek:

  • onkológiai megbetegedések keletkezésének valószínűsége megnő
  • fejfájás, álmatlanság és szapora szívműködés (tahikardia)
  • látásromlás
  • gyermekek csontképző anyagainak növekedését fékezi
  • a gyerek- és kamasz-szervezetek normális fejlődését akadályozza
  • a sugárzás többszörösen káros hatása során kialakuló felhalmozódó, akkumulálódó hatás, mely végeredményben visszafordíthatatlan negatív változásokhoz vezet.

 

Láthatjuk, hogy gyermekeinkre és ránk is egyaránt káros hatással vannak az elektromos eszközök. A megoldás kevesebb számítógép és mobil használat lenne, mely mai rohanó világunkban egyre kevésbé megoldható. A szabad levegőn való séta és az egészséges táplálkozás is segítségünkre lehet az immunrendszer támogatásában. Természetesen a mikrohullámú sütő is a káros sugárzás forrása lehet, így nem ajánlott abban melegíteni az ételt. Fogyasszunk inkább egészséges, élő táplálékot!

Szólj hozzá!